Az 1998-as alapítás óta – a számos akvizíciónak, fejlesztésnek köszönhetően – egyre több területen találkozhatunk a cég nevével. Ilyen például az alkalmazás-modernizáció, privát és hibrid felhő, hiperkonvergens infrastruktúra, felhőmenedzsment, hálózat-virtualizáció, SD-WAN, digitális munkaterület, desktop – és alkalmazás-virtualizáció, végpontvédelem. Ezek mind azt a célt szolgálják, hogy a felhasználó bárhonnan, bármilyen eszközről a munkájához szükséges erőforrást biztonságos módon elérje. Eme széles palettáról a security és network termékekkel kapcsolatban építettünk ki (és folyamatosan építünk) kompetenciát.

A VMware Workspace ONE olyan vállalati platform, amely lehetővé teszi az IT számára, hogy digitális munkaterületet biztosítson a felhasználók számára, mely a választott technológia (eszközök, alkalmazások) biztonságos és hatékony elérését garantálja a költségek és az üzleti igények figyelembevételével.

A VMware Workspace ONE a Workspace ONE Unified Endpoint Management technológiára épül, és együttműködik a VMware Horizon (desktop virtualizáció) rendszerrel.

A felhasználók számára egy egyszerű, könnyedén kezelhető katalógust biztosít, amelyben felhő-, mobil, web és Windows alkalmazásokhoz férhetünk hozzá SSO (Single Sign-On) használatával. Ebben a vállalati áruházban találjuk az emailezést, közös munkavégzést biztosító eszközöket is.

A vállalat által használt operációs rendszerek védelmére a VMware Carbon Black megoldás nyújt hatékony segítséget, amely már rendelkezik a kor elvárásainak megfelelő EPP (Endpoint Protection Platform) és EDR (Endpoint Detection and Response) modulokkal is, segítve ezzel a végpontokat érő támadások detektálását, és az ezek ellen történő védekezést is. A rosszindulatú tevékenységek egyértelmű és időben történő behatárolása lehetővé teszi a támadás mértékének gyors felmérését és a megfelelő válasz(ok) alkalmazását.

Az alapvető infrastruktúrát biztosító rendszerek (privát adatközpontok, felhőszolgáltatások, SaaS-alapú alkalmazások) hálózati összeköttetéseinek monitorozására, adott forgalom priorizálására, uplink menedzsmentre, site-ok (dinamikus) összekötésére a VMware SD-WAN by VeloCloud​ nyújt megbízható megoldást.

A VMware NSX megoldás segítségével a szerver virtualizációhoz hasonlóan az adatközpontokon belüli hálózatok és hálózati szolgáltatások virtualizálása valósítható meg. Főbb funkciói közé tartozik a mikroszegmentáció, overlay hálózatok, routing és tűzfal funkciók, VPN, terhelés elosztás és automatizáció.

www.vmware.com