2002-es alapítása óta az Imperva küldetésének tekinti az üzletkritikus információk, adatok és alkalmazások prémium szintű védelmét, a számítógépes bűnözők folyamatosan változó támadásaival szemben.

Az Imperva Web Application Firewall (WAF) iparágvezető webes alkalmazástűzfal, amely az üzletileg kritikus alkalmazásokat és azok adatait valós időben védi a kifinomult kibertámadások ellen. Azokat a szofisztikált támadásokat is észleli és blokkolja, amelyek olyan, akár látszólag ártalmatlannak tűnő webes kérések formájában célozzák meg az alkalmazásokat, amik ellen a hagyományos védelmi rendszerek (például a behatolás megelőző IPS eszközök) nem elég hatékonyak.

Az általános webes kommunikációkon túl szűri a webes interfészeken, API-kon (Application Programming Interface) történő, ill. alkalmazások közötti kommunikációkat is.

A kizárólag felhős (cloud-os) WAF megoldásokkal szemben az Imperva helyben történő (on-prem) telepítése esetén az Internet felé publikált webes kiszolgálók védelmén túl képes védeni a telephelyek-, partnerek- és beszállítók közvetlenül becsatlakozó hálózatai felől érkező esetleges támadások ellen is. Továbbá, ellentétben a felhős védelmekkel, az Imperva esetén nem kell lemondanunk a magas szintű testreszabhatóságról sem.

Túlterheléses támadások ellen védi az előfizetők internetes vonalát az Imperva DDoS Protection for Networks szolgáltatása, amelyet több mint 45 DDoS szűrőközpont (scrubbing center) globális hálózata biztosít, több mint 6Tbps kapacitással. Képes megszűrni a nemkívánatos hálózati forgalmakat, így biztosítva, hogy a legitim forgalom eljusson a védett rendszerhez. Mivel a szűrés már az ügyfelek lokális internet szolgáltatóinak hálózata előtt történik, redundáns internetet vonalak védelmét is képes ellátni.

Az adatbázis biztonsági (Database Security) területen az Imperva megoldása többek között képes monitorozni, ellenőrizni és auditálni az adatbázis műveleteket és adatbázistűzfalként működve valós időben szabályozni az adatokhoz történő hozzáféréseket, riasztásokat küldeni és blokkolni a támadásokat és rendellenes hozzáféréseket.

Az Imperva dedikáltan biztonsági eszközök gyártására és biztonsági szolgáltatások nyújtására szakosodott. Több mint 5,000 alkalmazottjával, világszinten több mint 13,000 ügyfelét segíti az adatlopások és kiszivárogtatások megelőzésében és a folyamatos, üzembiztos működésük biztosításában.

A szállított eszközök prémium minőségét igazolják a gyártófüggetlen kutatók és tanácsadók is. Amióta a Gartner elemzi a Web Application Firewall védelmi rendszereket, az Imperva folyamatosan a vezető megoldások között szerepel, többször egyedül teljesítve a legmagasabb szintű elvárásokat.

www.imperva.com