SailPoint az identity governance területen piacvezető gyártó.

Az informatikai biztonság kritikus része az adatok és infrastruktúra védelme a vállalkozás egészében, ezért különösen fontos, hogy garantálni tudjuk, hogy csak a megfelelő személyek férjenek hozzá az erőforrásokhoz, legyen szó belső, vagy külső felhasználóról.

A SailPoint úttörő szerepet tölt be a piacon, biztosítja, hogy a felhasználó a szükséges (és nem több) jogosultsággal rendelkezzen az egyes rendszerekhez, akkor is, ha új belépő, munkakört váltó, vagy kilépő kollégáról van szó.

Mivel a informatika továbbra is több felhasználót, alkalmazást és adatot kapcsol össze, ezek az összeköttetések nagyobb sebezhetőséget is jelentenek. Az identitáskezelés a digitális transzformáció gyorsabb megvalósításának és a kockázatcsökkentésének legegyszerűbb módja. A SailPoint Predictive Identity nem csak az ellenőrzésről szól, hanem a szoftverek és a számítógépes rendszerek összességének kezeléséről, optimalizálásáról és integrációjáról is.

A digitalizálás, a felhőbe történő áttérés és az új technológiák alkalmazása során, a felhasználói hozzáférés kezelése sokkal nehezebbé válik. A manuális folyamatok korlátozóak, hibát rejthetnek magukban, és a szabályozások bővítése még bonyolultabbá válik. A SailPoint Predictive Identity a szabadalmaztatott mesterséges intelligencia képességével kezeli ezeket a kihívásokat, hogy felgyorsítsa az identitással kapcsolatos döntéseket, feladatokat, és minimalizálja a hibák számát.

Egy munkavállaló életciklusában számos változás történhet; kezdve a belépéstől a munkakör változásán át, egészen a munkaviszony megszűnéséig. E folyamatok során keletkező jogosultság-változásokat nem elég lekövetni, és beállítani. Szükség van időszakos felülvizsgálatra is, amivel képet kapunk arról, hogy adott felhasználó az általunk elvárt jogosultságokkal rendelkezik-e. Ez az ellenőrzés a vállalatot érő esetleges támadások kockázatát is hatékonyan tudja csökkenteni.

A SailPoint szolgáltatásait világszinten több, mint 5 000 ügyfél használja, beleértve a Fortune 100-as listán szereplő legnagyobb vállalatokat is.