Az Arista vezető szerepet játszik a felhős hálózatok, adatközpontok és nagyvállalati hálózati megoldások terén. Az Arista platformjai rendelkezésreállást, rugalmasságot, automatizálási, elemzései feladatokat és biztonságot nyújtanak a CloudVision és az Arista EOS, fejlett hálózati operációs rendszerek révén. Nagy előnye, hogy szabványokra épülő megoldásai és protokoll használata könnyű integrálhatóságot nyújt a hálózatunk bármely pontjával és gyártójával.

Az Arista switch megoldások középpontjában az Extensible Operating System (EOS), egy úttörő hálózati operációs rendszer áll, amely egységesen fut az összes hardverplatformon. Az eszközök így csak fizikális attribútumaikban (pl.: port sebesség, PoE, stb.) térnek el egymástól, de szoftveres funkciókban ugyanazokkal a képességekkel bírnak. A közös szoftver architektúra miatt egységes a fejlesztési irány, így kategóriákkal kevesebb a bug mint a versenytársaknál.

Az Arista EOS fölé épülő SDN rendszer az Arista CloudVision nyílt, programozható, kognitív felügyeleti és automatizálási platformja. Az Arista CloudVision SDN megoldása EVPN (VXLAN) technológiát használva hálózat virtualizációt képes megvalósítani, akár adatközpontok között átívelő (DCI) route-olt hálózat felett. Együttműködik VMware NSX megoldással, de a nyílt forráskódú OpenStack megoldást is támogatja.

Az Arista DANZ monitoring fabric az újgenerációs hálózati Packet Broker megoldás, ami nem igényel külön céleszközvásárlást, mivel bizonyos Arista switchek átalakíthatók ezen funkciók ellátására. Az eszközök lehetővé teszik a hálózatok forgalmának a megfigyelését és aggregálását. Emellett képesek a Layer 2, 3 és 4 fejlécek alapján a hálózati forgalom szűrésére és mélyreható vizsgálatára, továbbá lehetőséget adnak az információ módosítására, például deduplikáció, a hasznos adatok és a felesleges fejlécek eltávolítására, valamint az érzékeny adatok, például hitelkártyaszám, vagy jelszavak maszkolása. Az Arista NPB megoldás része az Arista Latency ANalyzer (LANZ), ami képes mérni a késleltetést és akár applikáció szinten képes dönteni a hálózati irányok kiválasztásáról, hogy a felhasználó/applikáció a lehető leghatékonyabb útvonalat válassza.

Arista az adatközpontokban már megszokott szemléletét vitte tovább a Wi-Fi portfóliójába is, így a megbízhatóság és a stabilitás kiemelt szerepet kapott benne. Jól skálázható és könnyen menedzselhető (Cloud vagy On-prem központi menedzsment) megoldásukkal több telephelyes kiterjedt vezetéknélküli hálózatok is létrehozhatók. Cloud és Onprem platform esetén rendelkezésre állnak ugyanazok a fejlett hibakereső eszközök és funkciók, mint a kognitív hibakeresésre képes mesterséges intelligencia, a harmadik analitikai rádióés a fejlett vezetéknélküli behatolásérzékelő rendszer. Az AP-k képesek VXLAN és EoGRE terminálására központi eszközön (mint pl. egy Arista switch), így lehetőség nyílik a forgalom egy aggregációs ponton való kezelésére is.

A fent leírt képességek révén az Arista-t 2020-ban a Gartner elemző cég „vezetők” szegmensbe helyezte az adatközponti és felhőalapú hálózatok kategóriában, míg a Forrester 2020-ban szintén ide sorolja a programozható switchek kategóriában.

www.arista.com