Forescout                                                      

A Forescout vezető szerepet tölt be az úgy nevezett Enterprise of Things biztonsági területén. Az Enterprise of Things magába foglal minden eszközt, mint például számítógépek, mobil rendszerek, felhős rendszerek, IoT és OT eszközök. A Forescout az egyetlen megoldás a piacon, mely aktívan védi az EoT eszközöket azáltal, hogy azonosítja, szegmentálja és kikényszeríti a szervezet által meghatározott biztonsági szabályok megfelelőségét minden hálózatra csatlakoztatott eszközre. A Forescout gyorsan és egyszerűen telepíthető meglévő infrastruktúrába bármilyen végponti agent, szoftver frissítés vagy hálózati módosítás nélkül.

A Forescout eyeSight modul segítségével a hálózaton lévő összes eszköz – fizikai, virtuális, felhős, szerverek, kliensek – felderítésre kerül, amint a hálózatra csatlakoznak. Osztályozza és profilozza az eszközöket, felhasználókat, alkalmazásokat és operációs rendszereket. Továbbá kiértékeli az eszközök biztonsági szintjét, majd folyamatosan figyeli azt.

A Forescout eyeControl szabályozza a megfelelő hozzáférési szintet, előre meghatározott strukturált szabályok segítségével. Értesítést küldd a végfelhasználóknak és a rendszergazdáknak a biztonsági problémákról. Korlátozza, blokkolja vagy karanténba helyezi a nem megfelelő biztonsági szinttel rendelkező eszközöket.

Forescout eyeSegment felgyorsítja a dinamikus szegmentáció tervezését és implementálását az egész hálózaton. Lehetővé teszi a szegmentációs projektek gyors kivitelezését csökkentve a támadási lehetőségeket, valamint mérsékelve az üzleti kockázatokat.

Forescout eyeExtend segítségével könnyen integrálható third-party rendszerekkel (Check Point, Splunk, ServiceNow, VMware AirWatch, Rapid7 stb.) elősegítve az automatikus remediaton folyamatokat, valamint felgyorsítva a széleskörű rendszer válaszokat így csökkentve a kockázatokat.

Forescout eyeInspect (SilentDefense) mély rálátást biztosít az OT hálózatokra, lehetővé téve a hatékony és valós idejű menedzsmentet a teljes OT biztonsági kockázatokra. Figyeli a hálózatot és kialakít egy baseline-t a forgalomról a több ezer ICS/OT specifikus behatolás jelzők és lekérdezések segítségével. Több mint 50 OT protokollt különböztet meg, többek között Modbus/TCP, BACnet, Step7 stb., valamint több gyártóval is szorosan együttműködik úgy, mint a Honeywell, Rockwell, Siemens stb.

A Forescout a Gartner elemző cég legfrissebb elemzése szerint piacvezető szerepet tölt be a NAC kategóriában.