02

megoldások

Hálózatbiztonsági megoldások

 

Behatolás védelmi rendszerek (IPS)

A hálózatbiztonság egyik alapköveként is jelzett IDS/IPS rendszerek feladata a hálózati forgalom folyamatos figyelemmel követése és a kártkony aktivitás megakadályozása. Elsődleges feladatuk a támadó, kártékony aktivitás észrevétele, naplózása, illetve beállítástól függően annak aktív megakadályozása, majd az eredmények részletes jelentésekben történő bemutatása.

Biztonságos távmunka, távoli hozzáférés és VPN

Az informatika mobillá válásával elkerülhetetlen azokkal a kérdésekkel is mélyebben foglalkozni, melyek a távoli munkavégzést teszik lehetővé a szervezet felhasználói számára, és teszik mindezt biztonságos körülmények között. Elsődlegesen erre manapság a virtuális magánhálózati (VPN) technológiák, illetve a rájuk épülő technológiák használatosak.

Hálózati eszközök

A számítógépes hálózatok alapját képező megoldások. Switch-ek, routerek, vezetékes és vezeték nélküli (WiFi) eszközök találhatóak meg portfóliónkban.

Hálózati hozzáférés menedzsment (NAC)

A számítógépes hálózatok fizikai biztonságához kapcsolódva a NAC megoldások elsődleges feladata azt szabályozni, hogy ki, mikor és milyen feltételek mellett csatlakozat fel a szervezet hálózatára: Ne legyen tehát lehetősége bárkinek besétálni az épületbe, majd az első rendelkezésre álló aljzat felhasználásval hozzáférni a hálózathoz és az azon található információkhoz, erőforrásokhoz. Természetesen a probléma felvetés WiFi esetén is megállja a helyét, de egy kicsit más megközelítést érdemel.

Tűzfal és UTM

A tűzfalak a hálózatbiztonság alapját képezik. A korábbi egyszerű csomagszűrő megoldásoktól mára a komplex secuirty gateway megoldásig jutva az átjárókon közvetlenül is elvégezhető többek közt a tartalomszűrés, akár a DLP feladatai, de a bejövő VPN kapcsolatok terminálása is. A hozzáférési szabályokat akár felhasználókhoz is rendelhetjük, alkalmazkodva ezzel a mobil világhoz. Az UTM-ek (Unified Threat Management) a tűzfalak új generációjának tudását adják egy erre a feladatra specializált célhardveren.

Vezeték nélküli behatolás védelmi rendszerek (wIPS)

A hagyományos IDS/IPS rendszerekhez hasonlóan a vezeték nélküli behatolásvédelmi rendszerek (wIPS) feladata a támadó, kártékony aktivitás észrevétele, naplózása, illetve beállítástól függően annak aktív megakadályozása, majd az eredmények részletes jelentésekben történő bemutatása, de mindezt specializálva, kiterjesztve a WiFi sajátosságaira.

Vezeték nélküli hálózati eszközök (WiFi)

Szinte lehetetlen olyan felhasználói eszközt találni napjainkban, mely ne támogatná a vezeték nélküli hálózatok (WiFi) használatát, vagy egy az egyben ne alapulna a WiFi használaton. Egy vállalati WiFi rendszer kiépítésénél olyan paramétereket és követelményeket kell figyelembe venni, melyek jóval túlmutatnak az otthoni rendszereken. Ilyenek a terhelhetőség, biztonság és menedzsment.